Vsem sinočnjim obiskovalcem filmskega večera z ogledom filma Vesna se iskreno opravičujemo za prostorsko stisko in manjši užitek ob ogledu filma, kot bi ga imeli, če bi filmsko projekcijo lahko izvedli v kulturni dvorani. Predvideno je bilo, da bomo projekcijo izvedli v kulturni dvorani, tako kot smo to storili že pri prvem filmu, Na svoji zemlji, za kar smo imeli že vse dogovorjeno in potrjeno s strani občine.

Pred tednom dni pa je Občina Škofljica brez uradne odpovedi in brez ponujanja realnih alternativ za mesec in pol, od 15. 10. do 28. 11., zasedla kulturno dvorano za potrebe razgrnitve Občinskega prostorskega načrta ter hkrati vsakomur prepovedala dostop izven časa uradnih ur občinske uprave. Tako je praktično za mesec in pol onemogočila oz. izredno otežila delovanje številnih društev, ki smo tako ali drugače odvisna od uporabe omenjene dvorane. Dostop do prostorov nam je onemogočila ne le na papirju, temveč tudi fizično z zamenjavo ključavnice. Naše društvo tako ne more dostopati do dvorane, do kulis dramske skupine, do rekvizitov, kostumov, društvene dokumentacije in ostalega društvenega inventarja, ki ga hranimo v spremljajočih prostorih kulturne dvorane, zaradi česar sta tudi resno ogroženi 2 gostovanji dramske skupine. Takšno ravnanje je povsem neodgovorno, sramotno in izraža izredno negativen ter zaničevalen odnos občine oz. občinske uprave do kulture in celotnega prostovoljstva v občini Škofljica. Le upamo lahko, da se bo na tem področju kaj spremenilo na bolje ter da bo občina pokazala vsaj kanček spoštovanja do vas, naših obiskovalcev, in do nas, prostovoljcev, ki se trudimo ljudem okoli nas popestriti prosti čas z nekaj malega kulture.

Upam, da nam ne zamerite za sinočnjo gnečo, zaradi katere ste morali nekateri uro in pol dolg film gledati v stoje, in da se – z optimizmom v očeh – zopet srečamo na novembrski projekciji filma Ne čakaj na maj. Hvala!

Miha Brkinjač, predsednik

Povabi še prijatelje!

Deli naše dogodke s prijatelji in jih povabi v našo družbo.