Fotografska sekcija KUD Škofljica
vas vabi
na otvoritev fotografske razstave Mirka Anželja z naslovom

Barve, oblike, linije, strukture in svetloba,

ki bo v torek, 17. decembra 2013, ob 19.30
v Mestni knjižnici Ljubljana – enota Škofljica.

Otvoritev razstave bodo s krajšim kulturnim programom popestrili učenci glasbene šole Rakovnik.

Razstava bo v knjižnici na ogled do 20. januarja 2014.

MirkoAnzelj_Barve-oblike-linije-strukture-svetloba


O avtorju

Mirko Anželj je bil rojen 3. avgusta 1952 v Mengšu. Osnovno šolo je končal na Tišini v Prekmurju, gimnazijo v Murski Soboti, leta 1976 pa je diplomiral na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani. Od leta 1977 do 1986 je bil zaposlen v Iskri Tela v Ljubljani, nato, do leta 1988 na Zavodu za raziskavo materiala in konstrukcij in od leta 1988 do 1994 na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani kot asistent za področje tribologije. Leta 1992 je na tej fakulteti zaključil magistrski študij. V Petrolu d. d. v Ljubljani je bil zaposlen skoraj 19 let, kot strokovni delavec za  področja kakovosti ter kasneje  varnosti in zdravja pri delu, požarne varnosti in varstva okolja. Sedaj je upokojen in živi v Ljubljani.
Mirko Anželj se je veliko časa ukvarjal tudi s pedagoškim delom. Kot absolvent Fakultete za strojništvo je bil eno leto zaposlen na osnovni šoli Prule, dvanajst let je bil honorarni profesor fizike in nekaj let tudi računalništva na Srednji verski šoli Želimlje oziroma po letu 1991 na Gimnaziji Želimlje, šest let asistent za področje tribologije na Fakulteti za strojništvo in deset let honorarni asistent, nekaj let pa tudi predavatelj za področje strojnih elementov na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo na Odseku za montanistiko. V Petrolu se je  ukvarjal z usposabljanjem sodelavcev  več kot 15 let.
S fotografijo se ukvarja od leta 1966, intenzivneje pa od leta 1979. Na temo »Prekmurje« je imel do sedaj enajst samostojnih razstav, med drugimi v Kulturnem centru Miško Kranjec v Pokrajinskem muzeju v Murski Soboti, na Gimnaziji Želimlje, na Zavodu za raziskavo materiala in konstrukcij, na Petrolu, v Zavodu za rehabilitacijo invalidov Soča v Ljubljani in v Pokrajinski študijski knjižnici v Murski Soboti. Kot član fotografske sekcije KUD Škofljica je doslej sodeloval na 28 skupinskih fotografskih razstavah na Škofljici in tudi v drugih krajih Slovenije. Je tudi član DOPPS-a in se v zadnjih letih aktivno ukvarja s fotografiranjem ptic v naravi.
Aktivno je vključen tudi v delo dramske sekcije KUD Škofljica, sodeluje v dramski sekciji KD sv. Mihaela v Grosupljem in dramski skupini Rakovnik ter poje pri MePeZ Rakovnik.  Za dodatno sprostitev pa obdeluje svoj vinograd in kletari v lastni kleti. Je oče štirih otrok.

Povabi še prijatelje!

Deli naše dogodke s prijatelji in jih povabi v našo družbo.